Toeristische Tips ( NL)

Om een idee te geven van de mogelijkheden in en om Annaberg hebben wij voor u een aantal tips op een rijtje gezet. Deze tips zijn ook te vinden in de folder Ausflugsziele Tennegau. Deze folder is beschikbaar in onze woning en daarnaast verkrijgbaar bij de Touristeninformatie in Annaberg en Abtenau.


Gollinger Wasserfall ( Golling):

De waterval van Golling is een echte aanrader om te bezoeken. Deze waterval is erg indrukwekkend. De wandeling duurt circa 30 minuten en goede wandelschoenen zijn een advies. De wandeling gaat over smalle grindpaadjes, trappetjes en bruggen door de omgeving heen.

Een goede combinatie met dit waterval bezoek, is de Salzachöfen en het Bluntautal, beide in Golling. Zo kun je drie mooie activiteiten combinere

n.

schone wasserfalle in Scheffau

Salzwelten Hallein ( Hallein/ BadDürrnberg):

De zoutmijnen van Hallein zijn de oudste voor publiek toegankelijke mijn. Deze mijn is meer dan 2500 jaar oud en heeft een zeer rijke geschiedenis. Deze mijn is het gehele jaar geopend, maar in de maanden juli en augustus is er iedere woensdag een kinderrondleiding. Advies: Trek warme kleding aan en stevige bergschoenen.

Lammerklamm ( Scheffau):

De Lammerklamm is een fascinerend natuurspel met water en licht. Deze klamm is sinds 1884 voor publiek toegankelijk. Het mooiste gedeelte van de klamm is de zogenaamde “donkere Klamm”, dit gedeelte bereikt u na circa 25 minuten lopen. De wandeling door de klamm duurt circa 1 uur en is een echte aanrader voor natuur en water liefhebbers.

Postalm ( Abtenau):

De Postalm is een zeer mooi natuurgebied. U kunt dit gebied bereiken door met uw auto of met de bus over de Panoramastrasse te rijden. U komt dan op het grootste almgebied van Oostenrijk uit. U kunt hier diverse wandelingen maken, bijvoorbeeld de almblumenweg. Deze route is 3 km lang en u doet hier ongeveer 1 uur over. De combinatie van de almen en de mooie bloemen, maken een bezoek aan de Postalm zeker de moeite waard.

Karkogel ( Abtenau):

De karkogel is een berg in Abtenau waar zowel in de winter als zomer veel te doen is. In de Winter kunt u hier skiën en in de zomer is de lift in gebruik voor wandelaars en voor het rodelen. U kunt vanaf het bergstation Karkogelbahn een hele mooie wandeling maken naar de Gsengalm en dan eventueel door wandelen naar de Schober. Vanaf het bergstation van de Karkogelbahn kunt u ook rodelen. De Rodelbaan is 2 km lang en zeker een aanrader als u van avontuur houdt.

Mit dem Bummelzug nach Edtalm hutte

Brunos bergwelt ( Russbach):

Bruno’s bergwereld is erg leuk voor gezinnen met kinderen. In Russbach heeft men voor alle kinderen wel iets leuks geregeld. U kunt het beste met de Russbacher Hornbahn naar boven gaan, daar zijn dan voor kinderen diverse speeltoestellen. U kunt dan met de “Ameisenexpress” naar de Edtalm Hutte. Dit is een mooie tour met een treintje door het gebied. Bij de hut zijn ook weer speelmogelijkheden voor de kinderen en kunnen de ouders rustig in de zon van het uitzicht genieten.

Seepark ST. Martin ( ST. Martin):

Het Seepark is een natuur zwembad voor de hele familie. Het heeft een wateroppervlakte van 7000 m2, een grote ligweide, een 50 meter lange glijbaan, een beachvolleybal veld, speeltoestellen en een restaurant. Kortom voor iedereen wat wils. Dit seepark is geopend van begin juni tot eind september(weersafhankelijk).


Heufigurenweg ( Annaberg Lüngotz):

Ieder jaar is er eind augustus/ begin september een "Heufest tag". Dit is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt in één van de in de omgeving ligg

ende dorpen. Na dit evenement zijn de Heufiguren te bewonderen langs de Heufigurenweg. Dit is een wandeling vanuit Annaberg en is circa 4 km lang. Laat uv erassen door de vele mogelijkheden die hooi u biedt. Deze wandeling is ook te wandelen met eventueel een kinderwagen. Deze wandeling kunt u ook direct vanuit de woning lopen, u gaat vanuit het huis naar Restaurant/Hotel Dolomitenhof en vanuit daar staat de wandeling met bordjes aangegeven.

Die heufiguren am heufigurenweg in Annaberg im Lammertal

Lammertaler urwald (St. Martin):

Een wandeling door het “Lammertaler Urwald” is erg mooi. Het is een wandeling door het circa 10 ha grote natuurreservaat. Hierin staan sparren, beuken,dennen ed. met stuk voor stuk een bijzonderheid. De bomen staan in een uitzonderlijke goede omgeving, met een geweldige bodemkwaliteit waardoor de bomen erg groot en oud worden. Heel bijzonder is de “Lammertaler Wachter”, een den met een hoogte van 48 meter en een leeftijd van circa 300 jaar.